Referat: AIF Barrikaden - Teknologkårens IF LTH

Startelva Adrian – Viktor T, Henke, Matte, Mohammad K – Alex, Pontus, Daniel W, Markus – Oskar, Anton

Avbytare var:
David som spelade vänsterback hela andra halvlek.
Bashar som spelade sista 35 minuterna, till att börja med som innermittfältare men sista 10 som anfallare.
Kevin som spelade sista kvarten som vänster yttermittfältare.
Milad som spelade sista 10 som höger yttermittfältare.
Martin som inte spelade alls.

Teknologkåren kom till matchen med bara 13 spelare.

Vi startade väl något bättre än dem. Dock fick vi första 10-15 inget tryck med tanke på hur mycket boll vi hade men skapade ändå en chans som definitivt borde resulterat i ett mål när en av våra spelare, med målvakten ur spel, på ett inägg nickade flera meter över målet från bara 2-3 meter. Vi slarvade dock ofta med bollen i försvaret – en hel del passningar inåt i banan till markerade spelare långt nere på vår planhalva. Dessutom ofta slarviga och dåliga sådana. De få djupledspassningarna fick också ofta fel adress.

Efter en knapp kvart började vi en period där vi fick med många spelare i anfallen och kom i våg efter våg. I den 15:e min kom det som väl egentligen var matchens största individuella prestation när Anton inte avskräcktes av de många spelarna framför honom utan påbörjade en för honom rätt typisk räd där han tog sig förbi 5 spelare innan han blev fälld en bit in i straffområdet. Tyvärr blev sedan straffen, som han själv slog, inte alls i nivå med den prestationen som ledde till den, och målvakten kunde ganska enkelt lägga beslag på den. Två minuter senare skulle dock Anton få lite revansch på sig själv när han låg bakom det ledningsmål som Alex slog in.

Teknologkåren som tidigare inte haft någon som helst farlighet fick som en blixt från en klar himmel plötsligt först till en hyfsad dubbelchans där Adrian vid det senare tillfället gjorde en kvalificerad räddning till hörna. Strax efteråt (på själva hörnan?) kunde Tekno kvittera efter lite flipperspel i straffområdet. Detta verkade stärka dem något enormt samtidigt som vi uppträdde som att vi blivit helt tagna på sängen och verkade handlingsförlamade och Tekno hade en period på närmare 3 minuter när vi inte kom över mittlinjen. Resulterade dock bara i ett par hörnor.

Efter ytterligare några minuter tog vi tillbaka taktpinnen och fick innan pausvilan till stånd tre jättemöjligheter att återta ledningen men där vi missade alla varav det vid ett tillfälle var obegripligt att vi inte lyckades få in bollen när vi kom två man mot målvakten.

I andra halvlek blev vårt spel liksom krampaktigt i jakten på ett ledningsmål och vi var under den första halvtimmen bara en gång nära ett mål och det var när Alex i den 49:e min från halvdistans hade ett skott i ribbans överkant. Tekno höjde sig samtidigt rejält i andra halvlek och visade då kvalitéer som borde resulterat i mer än den ynka poäng man lyckats skrapa ihop. Kändes i det läget som att det skulle kunna sluta precis som helst. De skapade väl kanske ingen hundraprocentig målchans om man undantar (vilket man kanske inte bör) ett läge där en djupledsboll såg ut att nå en spelare som från egen planhalva sprintade sig till ett läge där vår närmsta spelare var 10-15 meter därifrån, men där Adrian gjorde en mycket vaken utrusning på ungefär 40 meter och hann en millisekund före deras spelare till bollen och kunde rensa till inkast. De kom också ofta i obehaglig närvaro av vårt mål och fick massor av hörnor. Det var också på en sådan som deras tränare, som just bytt in sig själv, trots sin relativt ringa längd fick nicka in ett 2-1-mål på en ganska lös boll stolpe-in.

Detta hände i den 74:e min och med tanke på att vi hela halvleken kört fast i god tid innan vi nådde deras straffområde så var det nu inte mycket som talade för en seger. Tekno hade, med ett så fantastiskt populärt ord i dessa dagar, nu, momentum. Dock skulle allt ändra sig när Oskar, som jag tyckte var den enda som riktigt konsekvent tog löpningar, satte två mål inom två minuter. Kvitteringsmålet kom efter ett inlägg från Alex som han tog ner och efter att ha fått ett litet övertag på sin bevakare vackert satte i mål. Det som skulle bli segermålet kom efter en perfekt djupledsboll av Anton som helt frispelade Oskar, sedan han sprungit ifrån ett par motståndare i precis rätt ögonblick för att inte bli offside. Den nu helt frie Oskar gjorde alltså inget misstag utan satte ensam med målvakten enkelt dit bollen.

Slutet blev därefter lite nervöst när Tekno fick till ytterligare ett par hörnor som ju så lätt kan hamna framför fötterna på någon som av ren slump kan stöta in bollen, särskilt i slutskedena när spelarna får allt svårare att hålla uppe koncentrationen. Men så blev det alltså lyckligtvis inte och vi kom undan med blotta förskräckelsen.

Statistik: Hörnor: 2-11 Avslut på mål: 7-4 Avslut utanför: 7-6